Over

Het begin

Mijn naam is Esther en ik ben het gezicht achter ‘De liefdevolle ouder’. Ik ben trotse moeder van Nora (3) & Ella (0) en pedagoog. 

Tijdens mijn studie pedagogiek wist ik al dat ik ouders graag wilde helpen/ondersteunen in het ouderschap. Ik ben erg leergierig en wilde alles weten over opvoeden. Ik lees daarom nog steeds graag veel over het ouderschap en opvoeding.

Na mijn studie ben ik in de kinderopvang aan de slag gegaan als pedagogisch coach, waarbij ik werkte met zowel kinderen als ouders. Ik heb dit met veel liefde gedaan. Toen ik zwanger werd van mijn eerste dochter, wist ik al snel dat ik mijn baan wilde opzeggen en volledig voor haar wilde gaan zorgen. 

Al die kennis die ik had opgedaan en waar ik zoveel passie voor voelde, wilde ik nu zelf beleven met mijn eigen dochter.

Er is zoveel informatie over het ouderschap te vinden, dat ook ik het soms even niet meer wist. Moest ik nou A of B doen, wat zou het beste voor mijn dochter zijn? Want ik wilde haar het allerbeste geven. Een ding wist ik wel, ik wilde hoe dan ook een liefdevolle ouder voor haar zijn. En dat probeer ik nog iedere dag, voor beide meisjes. 

Al die tegenstrijdige informatie die je kunt vinden, werkt dat soms tegen. Helemaal op momenten dat dingen niet gaan zoals je hoopt.

Daaruit ontstond ‘De liefdevolle ouder’.

Een plek waar je (achtergrond) informatie, inspiratie en tips vindt over liefdevol en verbindend ouderschap. Waar je voor jezelf uit kunt halen wat het beste bij jou past. Want er is niet één juiste manier.

Maar naar mijn mening verdient ieder kind wel die liefdevolle ouder en hoe die er uit ziet is voor iedereen anders.

Liefdevolle groet,
Esther