De liefdevolle ouder

Liefdevol, dat was het eerste woord wat in mij op kwam toen ik nadacht over mijn eigen bedrijf. Ja, dat begrip zou centraal komen te staan bij alles wat ik zou doen. Al snel kwam ik op ‘De liefdevolle ouder’, want dat is het doel van mijn bedrijf; ouders ondersteunen om die liefdevolle ouder voor hun kind te kunnen zijn, op een manier die bij hun past.

Als er over een onderwerp veel informatie te vinden is, is het wel over opvoeden en het ouderschap. Er zijn veel verschillende ideeën en meningen en veel daarvan spreken elkaar precies tegen. Wanneer je net ouder bent geworden komt er zoveel op je af en al die tegenstrijdige informatie kan soms heel frustrerend zijn en je onzeker maken. Ieder ouder wil toch het beste voor zijn kind, maar hoe doe je dat dan?

Tegenwoordig zijn er steeds meer ouders die in ieder geval wel zeker weten dat ze hun kind liefdevol willen opvoeden. De opvoedadviezen van ‘laat maar huilen’, ‘pas op dat je ze niet verwent’, passen niet meer in deze tijd. Toch zie je dat soort adviezen helaas nog regelmatig voorbij komen. Of krijg je misschien wel die adviezen vanuit je omgeving.

Ik hoop je door middel van ‘De liefdevolle ouder’ te laten zien, dat je je kind juist niet genoeg kan verwennen met aandacht en dat er andere oplossingen zijn voor ‘laat maar huilen’. Informatie en tips, waar jij uit kunt halen wat bij jullie past.

Want niet alles wat ik hier zal delen zal ook bij iedere ouder passen. Gelukkig maar, want anders zou iedereen precies hetzelfde zijn en juist onze verschillen maken ons uniek en bijzonder.

Mijn allereerste en misschien wel belangrijkste tip die ik hier met je deel is daarom: Kijk wat bij jou past, waar jij een goed gevoel van krijgt en negeer vooral de andere informatie.

Jij bent de deskundige wat betreft je kindje en jouw ouderschapsavontuur. Ik hoop je alleen maar te inspireren en je kennis mee te geven, zodat jij nog meer in je kracht komt te staan als ouder.

Een liefdevolle ouder speelt in op de behoeften van zijn of haar kind én op de behoeften van zichzelf. Lief(devol) voor jezelf zijn is misschien wel een van de mooiste dingen die je kunt meegeven aan je kind en hoe kun je dat nou beter meegeven dan het zelf voor te leven?

Op dit moment ben ik druk bezig met het ontwikkelen van dingen die jou hier wellicht bij kunnen ondersteunen. Heb je al een vraag? Stuur mij gerust een mailtje en ik help je graag verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *